Ajax biztonságtechnika

Az Ajax vezeték nélküli biztonságtechnikai rendszer Európa egyik legismertebb és elismertebb rendszere, ezért is kapott helyet a HobaSec webáruházban. Modern, minimál stílusú külső, csúcstechnológiával kombinálva: ez jellemzi az Ajax eszközöket, érzékelőket. Hatalmas előnyük, hogy nagyon gyors és könnyű a beüzemelésük, nincs szükség hozzá vezetékelésre. A telepítésnél már csak a rendszer használata egyszerűbb, egy mobilapplikáció segít minket benne.

Tovább

Ahogy bevezetőnkben említettük, az Ajax biztonságtechnikai rendszerek beállítása, használata rendkívül egyszerű a mobilappnak hála. AppleStore-ból és GoogleStore-ból ingyenesen letölthető, magyar nyelvű applikációt fejlesztettek hozzá. Minden információt megtudhat belőle, pl. milyen az eszközök akkumulátorának töltöttsége. Folyamatosan, bárhonnan ellenőrizheti mikor-mi történik, azt is láthatja pl., ha egy másik felhasználó be- vagy kiriasztott, sőt, még értesítéseket is állíthat be hozzá. A családtagokat, munkatársakat gyorsan és egyszerűen hozzáadhatja felhasználóként a rendszerhez. Az appban még egy virtuális pánikgomb is található, amit bárhonnan megnyomhat, és értesítheti a többi felhasználót, ha gond adódik.

A biztonságtechnikai rendszer agya: Ajax hub

A rendszer agya az ún. hub, vagyis az intelligens vezérlőközpont. A központi egység feladata, hogy elemezze a mozgásérzékelők, nyitásérzékelők és a többi szenzor jeleit, kiszűrje a téves riasztásokat, a valósakat pedig azonnal jelezze. A rendszer saját, két irányú protokollt használ: a Jeweller akár 2 km-es távolságban lévő hálózati eszközöket is képes ellenőrizni legyen szó egy sík, nyílt területről vagy akár egy emeletes házról. Segítségével könnyebben észlelhetjük alkalom adtán a rádiós zavarokat, érzékelőhibákat. A hub méretétől függően akár 200 eszközt és felhasználót is csatlakoztathat a rendszerhez! A központi egységek hatékonyságát jeltovábbítókkal is kiegészítheti. Mi több, applikáció segítségével akár nem Ajax kamerákat is csatlakoztathat a rendszerhez, ha azok támogatják az RTSP videófolyamot.

Ajax behatolás érzékelők

A behatolások figyeléséért, jelzéséért a vezeték nélküli mozgásérzékelők, ajtóhoz és ablakhoz egyaránt használható nyitásérzékelők, üvegtörés-érzékelők felelnek az Ajax biztonságtechnikai rendszerben. A nyitásérzékelők pl. tetőablakokra is felszerelhetők, ami különösen jó, hiszen ezeket gyakrabban felejtjük nyitva. Dőléseket és rezgéseket is érzékelnek. Az üvegtörés-érzékelők is nagyon precízek, kiszűrik a téves riasztásokat, pl. időjárásjelenségeket, villámdörrenéseket. Ajax eszközeink közül beltéri és kültéri mozgásérzékelőket is rendelhet! Ezek már képesek kiszűrni a kisebb (20 kg-nál könnyebb) kisállatok mozgását, s ezáltal nem riasztanak feleslegesen. Ráadásul olyan mozgásérzékelő is kapható webáruházunkban, melyben beépített kamera dolgozik.

Egyéb Ajax biztonságtechnikai érzékelők

Az Ajax füstérzékelő nagy előnye, hogy hub nélkül is működik! A tűzérzékelő a hőmérséklet szintjét és sebességét is monitorozza. Azonnal értesíti Önt az applikációval, amint rendellenes hőmérséklet-változást vagy füstöt érzékel. A folyadékérzékelő pár másodpercen belül jelez, amint szivárgást, folyadék-beáramlást észlel. Ezekkel egyből értesülhet pl. egy csőtörésről vagy akár a mosó- vagy mosogatógép szivárgásáról.

Ne bízza a véletlenre, és válassza az Ajax biztonságtechnikai rendszert! Munkatársaink már előre összeállítottak ügyféligények alapján készleteket, de természetesen egyedi igények alapján is segítenek Önnek. Keressen minket bizalommal!

Tovább