Központok, jeltovábbítók

A hub az Ajax biztonságtechnikai rendszer szíve-lelke. Tulajdonképp egy vezeték nélküli központi egységről van szó, amely saját, az Ajax által fejlesztett kommunikációs protokollt használ. A hub-on keresztül kommunikálnak titkosítva a rendszerrel az eszközök, erre jelentenek. Tehát, ha Ajax rendszert szeretne telepíteni otthonába, hub nélkül nem fog működni. Kapacitás és méret alapján több lehetőség közül választhat. A központi egység munkáját még hatékonyabbá tehetjük jeltovábbítókkal.

Tovább
-6%
Raktáron: 5 db
Kedvencekhez
AJAX HUB
72 588 Ft
77 550 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Összehasonlítás
-2%
Raktáron: 5 db
Kedvencekhez
AJAX HUB 2
96 679 Ft
98 450 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Összehasonlítás
-12%
Raktáron: 2 db
Kedvencekhez
AJAX HUB 2 Plus
191 168 Ft
218 416 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Összehasonlítás
-8%
Raktáron: 4 db
Kedvencekhez
AJAX HUB Plus
141 570 Ft
153 989 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Összehasonlítás
-9%
Raktáron: 3 db
Kedvencekhez
Ajax ReX
50 173 Ft
54 879 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Összehasonlítás

Hub: az Ajax biztonságtechnika szíve

A hub-hoz – mérettől és kapacitástól függően – akár 100-200 eszköz is csatlakozhat, és ugyanennyi felhasználó léphet be a biztonságtechnikai rendszerbe. Ahhoz, hogy a központi egység tökéletesen végezze munkáját, egy saját kommunikációs csatornát fejlesztett az Ajax: a Jeweller-t. Saját algoritmust is fejlesztett a cég, melynek köszönhetően a rendszer ellenáll a feltörési kísérleteknek, bot támadásoknak. A legtöbb biztonságtechnikai rendszerrel szemben az Ajax hub két kommunikációs csatornát használ értesítésekhez: egyrészt mobilnetet, másrészt szélessávú internetet. Vagyis, ha az egyik kiesik a pixisből, még mindig ott a másik.

A fejlesztéseknek köszönhetően az összes hub szabotázs elleni védelemmel rendelkezik. Mit jelent ez a gyakorlatban? Például azt, hogy ha áramszünet lesz, attól még ugyanúgy zavartalanul folyik tovább a védelem. Az Ajax érzékelők már alapból akkumulátorral működnek, viszont a hub is kapott egy biztonsági akkumulátort. Ez kb. 16 órát bír, ráadásul amint vége az áramszünetnek, automatikusan vissza is tölti magát. Akkor sincs gond, ha elmegy a net, ilyenkor is működnek a szenzorok. A különbség annyi lesz, hogy probléma esetén az applikáció nem fog jelezni, viszont a rendszer szirénájának köszönhetően biztosan értesülünk róla.

A hub segítségével a rendszer folyamatosan ellenőrzi az érzékelők működését, és ha bármi rendellenességet tapasztal, jelzi az applikáción. Nyitott térben akár 2 kilométer távolságban is képes kommunikálni az eszközökkel. Ha házilag szeretne megpróbálkozni a hub és a szenzorok beállításával, az ingyenesen letölthető, magyar nyelvű applikációban talál hozzá útmutatót. Ha pedig biztosra menne, forduljon hozzánk bizalommal, hiszen beszerelést is vállalunk!

Tovább