Mozgásérzékelő, nyitásérzékelő és egyéb érzékelők

Az Ajax biztonságtechnikai rendszerek nem működhetnek érzékelők nélkül. Mozgásérzékelőkre, ajtókhoz és ablakokhoz való nyitásérzékelőkre, füstérzékelőkre, üvegtörés-érzékelőkre mindenképp szükség van, hogy hatékony védelmet biztosítsunk otthonunk, értékeink és egészségünk számára. Olykor a folyadékérzékelők is jól jöhetnek, ha mondjuk csőtörés keletkezik a házban, vagy szivárogni kezd a mosógép. Böngésszen Ajax érzékelőink között, és válogassa össze az Ön álom okosotthonához illő darabokat!

Mindegyik Ajax érzékelő kapott egy akkumulátort, mely akár 7 évig is bírja. Vagyis áramszünet esetén is garantálják otthona védelmét! Az érzékelőket harmadik fél biztonsági rendszereihez csatlakoztathatja, ha bővíteni szeretné már meglévő rendszerét. Szabotázsálló tokozással rendelkeznek, ami annyit jelent a gyakorlatban, hogy azonnal riasztást küldenek a hub-nak, amint valaki megpróbálja őket leszerelni.

Behatolás elleni védelem

Az Ajax nyitásérzékelők azonnal érzékelik, ha kinyílnak az ajtók vagy az ablakok. A központi egységtől akár 1,2 kilométeres távolságra is elhelyezheti őket, úgy is hatékonyan végzik munkájukat. A Doorprotect Plus terméket rezgés- és dőlésérzékelővel is ellátták, így pl. biztosan nem küld téves riasztást viharok, villámlások-dörgések esetén.

Az Ajax mozgásérzékelők már a betörő legelső lépéseit érzékelik. Egy olyan algoritmust használnak, ami meggátolja a max. 20 kg-os / 50 cm-es magasságú állatok által generált hamis riasztásokat. A kültéri mozgásérzékelőket úgy alakították ki, hogy ellenálljanak a környezeti viszontagságoknak: ellenállók a hideggel, a porral és folyadékfröccsenésekkel szemben.

A beltéri mozgásérzékelők között választhat PIR és kombinált (PIR + MW) változatok között. A kombinált szenzorhoz max. 100 vezeték nélküli eszközt, valamint max. 50 felhasználót csatlakoztathat. Webáruházunkból rendelhető olyan Ajax PIR mozgásérzékelő is, amit üvegtörésérzékelővel kombinált a gyártó. Érzékelési távolsága 12 méter, üvegtörést pedig 9 méteren belül érzékel. Rendelhető olyan PIR érzékelő is, melyet színes kamerával láttak el. Fontos, hogy ezek nem biztonsági kameraként funkcionálnak, csupán a riasztáskor nézhető a felvétel, alacsony felbontásban.

Tűz és víz elleni védelem

Az Ajax érzékelők betörések mellett tűzre és vízszivárgásra is reagálnak. Füstérzékelők esetében két típus közül választhat. Mindkét típust ellátták a füstérzékelő mellett hőmérséklet és hősebesség érzékelővel, valamint beépített hangjelzővel is. Így azonnal riasztást kap, ha intenzív, gyors hőmérséklet-emelkedést vagy füstöt észlel a szenzor. A továbbfejlesztett verzió még kapott egy szén-monoxid érzékelőt is. Mindkettő változat működik hub, vagyis központi egység nélkül, önállóan is. A füstérzékelőkkel tehát nem csak vagyonát, értékeit védheti, hanem az életét is!

Az Ajax folyadékérzékelőket pedig kimondottan „vizes” helységekbe tervezték. Kiváló szolgálatot tehetnek például fürdőszobában, konyhában, WC-ben, pincékben vagy akár raktárakban is. Azonnal riaszt minket a csőtörésről, vagy ha mondjuk ereszteni kezd a mosogatógép vagy a mosógép.