Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
tudastar

Adja el még több pénzért a házát!

Szómágnes
2022.04.14 18:39
Adja el még több pénzért a házát!

„Az ingatlan a legjobb befektetés.” – hangzik a jól ismert mondás, ami nem mindenki szerint helytálló, mégis vitathatatlan, hogy most jó pénz van benne. Az ingatlanpiacon nem, hogy csökkentek az árak az elmúlt, megterhelő 1-2 évben, hanem az egekbe emelkedtek. Ha ingatlaneladásra készül, akkor ez a cikk Önnek szól!

Azt, hogy valaki milyen ingatlant választ, számos szempont befolyásolja… Mindenekelőtt az, hogy hol helyezkedik el. A kisebb városokat, falvakat sem kell már leírni, hiszen az állami támogatásoknak, pl. falusi CSOK-nak köszönhetően már ezeken a településeken is egyre értékesebbé válnak az ingatlanok. Aztán sokat számít még a megközelíthetőség is, hogy milyen távol van a boltoktól, buszállomástól, óvodától, iskolától, munkahelytől – egy szóval a különböző infrastruktúráktól. A tájolás sem mindegy, főleg az egyre nagyobb fókusznak örvendő környezettudatosság miatt, hiszen egyre többen szereltetnek napelemeket otthonuk tetejére. S végül, de nem utolsó sorban az ingatlan felszereltsége, energetikai besorolása (amit persze főként a nyílászárók, a fűtésrendszer, a szigetelés milyensége szab meg) egyaránt jelentős befolyásoló tényezők.

 

 

okosotthon

 

 

Az automatizálás megdobja az ingatlan értékét

 

Azt, hogy pontosan mitől okos egy otthon, és miket lehet automatizálni egy ingatlanban, már megírtuk korábbi blogcikkeinkben. Így ezt most nem is boncolgatnánk részleteiben… Ami biztos, hogy minél felszereltebb, minél korszerűbb megoldások dolgoznak egy ingatlanban, annál nagyobb az értéke. Manapság egyre több vevő mérlegel az alapján, hogy mennyire érvényesül az energiahatékonyság egy-egy ingatlanban. Ez pedig könnyedén fokozható az otthon automatizálással, mellyel nem csak az energiával, a pénzzel is spórolhat. A legjobb, ha már a ház tervezésekor, építésekor kivitelezteti az okosotthon rendszert. De ne aggódjon! Használt ingatlanban is ugyanúgy automatizálhatók ezek a berendezések. Ma már a kábelezéssel sem feltétlenül kell bajlódni, gyorsan és egyszerűen telepíthetők a vezeték nélküli rendszerek. Webáruházunkban nem csak forgalmazzuk az otthonautomatizálási eszközöket, de azok telepítésével, épület automatizálással, kivitelezéssel is foglalkozunk. Forduljon hozzánk bizalommal!

 

Na de mennyi az annyi?

 

Hogy ne kalandozzunk el túl messzire az eredeti témától, a kényelmi és biztonsági funkciók jelentős hozzáadott értékkel bírnak egy ingatlan értékesítésekor. Akár már pár százezres befektetéssel is több millióval növelheti háza piaci értékét! Számos kutatás jutott arra a közelmúltban, hogy akár 5-10%-ot (!) is emelhet az eladó az automatizált ingatlan vételárán. Gondoljon bele; ez mondjuk egy 20 000 000 forintos tételnél már nem kevés pénzt jelent a gyakorlatban... Érdemes tehát megfontolni akkor is az otthon automatizálás lehetőségét, ha még eddig nem gondolt rá, de eladná ingatlanát. Mi segítünk mindenben!