tudastar

Felhasználási területek! #1 Szálloda

H.B.
2021.11.30 12:37
Felhasználási területek! #1 Szálloda

Millió és egy felhasználási lehetősége van az ózóngenerator által nyújtott biztonságnak:

 

 • Szálloda Ipar
 • Hajók
 • Méhészet
 • Egészségügy
 • Otthon
 • Mezőgazdaság
 • Raktárak
 • Gabonaoszlopok

A cikkben leirjuk miben hogy is tudjuk használni!

 

Tartsanak velünk!
 

Kórokozók és élősködők esetén ózongenerátor alkalmazása a szállodaiparban

Ágyi poloska, poratka, vírusok, baktériumok, penész ...?

A mai internetes világban nem meglepő, hogy a legnagyobb szállásfoglaló portálokon a szálláshelyek különböző paramétereit, így pl.: a tisztaságot is előszeretettel pontozzák a megszálló vendégek. Ami ennél is fontosabb, hogy foglalásnál kifejezetten e pontszámok alapján is döntenek a szálláskeresők. Ezen online felületek és a pontozási, véleményezési lehetőségek miatt még jobban kiélesedett a verseny a szálláshelyek között. Egy esetleges malőr pl. ágyi poloska megjelenése óriási visszaesést eredményezhet a pontozásban, így a vendégek számában is, és mint tapasztalható, futótűzként terjed egy ilyen negatív hír úgy, mint ahogy a fertőzöttség is. Mint tudjuk, Magyarországot is beleértve, szerte a világon elképzelhetetlen mértékben jelennek meg az ágyi poloskák akár a legelegánsabb szállodákban is. A szálláshelyek mindent megtesznek a higiéniáért, hibázni senki nem akar, mert a hírneve bánhatja. A technológia nyújtotta lehetőségeket, a természetes folyamatokat és az ózon drasztikus erejét kombinálva olyan eredményes módszert alkalmazhat a szálláshely, amellyel több probléma megelőzhető, illetve gyorsan kezelhető.


 

Amikor a vendég kórokozóval tér haza


A szálloda nem tudhatja, hogy melyik vendég milyen betegséggel érkezik. Akár a világ másik feléből jön az utas, akár belföldről, számtalan betegség nyomait őrizhetik utólag a szobák és közös területek felülete: kanapé, fotel, matrac, szőnyeg, függöny, éjjeli szekrény, polc, éjjeli lámpa kapcsolója, távirányító. Beszélhetünk vírusról, baktériumról vagy ágyi poloskáról. Amikor ez utóbbi miatt a vendég viszkető pöttyökkel tér haza, egyértelmű számára, hogy hol szedte össze, és ekkor indul el egy lavina. Negatív értékelések, költséges fertőtlenítő eljárások, majd ezt követően a tekintély helyreállítása. Egy ilyen visszaesést nem engedhet meg magának egy szálláshely sem, folyamatos odafigyelésre van szükség.

 

Két vendég között a takarításra minimális idő állhat rendelkezésre. Ez nem is lehet mindenre kiterjedő, hiszen pl. a kárpitokat lehetetlenség ennyi idő alatt fertőtleníteni a hagyományos módszerekkel. Ezen felül, ha kellemetlen szagok maradnak a szobában a szellőztetés sokszor nem elegendő. Olyan eljárásra van szükség, ami egyszerre old meg számos problémát, mindig kéznél van és rendszeresen bevethető. Erre nyújt tökéletes megoldást az ózongenerátor készülék alkalmazása. Az ózonos fertőtlenítés világszerte igen elterjedt, széles körben alkalmazott légtisztító, szagtalanító, fertőtlenítő eljárás, amely új lehetőségeket nyújt a szállodaiparban is.


 

Mit tehet a szálláshely annak érdekében, hogy a vendég tudja, hogy jó helyre érkezik?


Egy vendég szívesebben foglal egy szobát, hogy ha tudja, hogy a szálláshely kiemelt figyelmet fordít a tisztaságra, és érkezéskor az udvarias személyzeten túl, nem az ágyi poloskák és a különböző kórokozók, hanem higiénikus környezet fogadja. A szálloda ezt hangoztatva olyan utasok bizalmát is elnyerheti, akik kifejezetten érzékenyek – esetleg a gyenge immunrendszer miatt - a vírusokra, baktériumokra. A penészről nem is beszélve, ami nagyon könnyen kialakul akár a hőhíd miatt, akár azért, mert a vendégek a fürdőzés után, a törölközőket a szobában szárítják. Egy légúti megbetegedéssel küzdő vendég üzleti útjából vagy wellness nyaralásából rémálom válhat. Nem is beszélve arról, ha valakinek a porallergia okoz problémát, és a poratkás szoba, helyesebben az ott megtelepedő élősködők ürüléke váltja ki az allergiás rohamot. A pollenallergiás utazók sokszor arra az időszakra időzítik a nyaralást, amikor tetőzik a pollenkoncentráció városukban, remélve a tünetek csökkenését. Ózongenerátor készülék alkalmazásával rövid időn belül teljes fertőtlenítő kezelés alá vetheti a szobát, a közös tereket vagy a konyhát.


Szállodák esetében kiemelkedő jelentőséggel bír a gasztronómiai élmények biztosítása, és ezt csakis egy jól felszerelt, 
tiszta konyhával lehet megvalósítani. Mindenki tisztában van vele, hogy a felületeken megtapadó vírusok, baktériumok az ételre kerülve milyen súlyos gyomor és bélrendszeri megbetegedéseket okozhatnak.


 

Ózontechnológiával a kórokozók ellen: 99,9%-os hatékonyság


Az ózon gáz halmazállapotának köszönhetően nemcsak a levegőt fertőtleníti, hanem olyan felületekbe is eljut, mint a kárpit – pl. kanapé, szőnyeg, függöny, párna, takaró - szövete, az ágy matraca, a fa bútorok rostjai, nehezen elérhető felületek. Az ózon előállítását az ózongenerátorok végzi, tehát a kezelés környezetbarát módon zajlik. A készülék koronakisülések segítségével a levegőből állítja elő a szüksége ózonkoncentrációt, amely semlegesíti a vírusokat, baktériumokat, penészgombákat, élősködőket, kellemetlen szagokat. Nincs olyan kórokozó, mely ellen tud állni az ózon erejének: 50-szer hatékonyabb és 3000-szer gyorsabb, mint a klór.


A három oxigén atomból álló ózon molekulák igen rövid életűek és rendkívül reaktív képességgel rendelkeznek. Mindig találnak maguknak megkötni való szennyeződést, kórokozót, szagmolekulát, melyek a találkozás pillanatában egyszerűen megsemmisülnek, bekövetkezik az oxidáció, mely során az ózon visszaalakul oxigénné. Az ózonkezelés gyors, hatékony és – körültekintő alkalmazás mellett – biztonságos módja a fertőtlenítésnek. A kezelések hossza a szennyezettségtől és terület nagyságtól függően már 30 perctől 120 percig terjedő időintervallumban választható. Ezt követi egy félórás türelmi idő, amely után már elfoglalható a kezelt terület. Az alkalmazás végeztével nem marad más csak tiszta, friss, fertőtlenített levegő. Nincs káros vegyszermaradvány!


Különböző felhasználási területre más-más készülék alkalmazása ajánlott, figyelembe véve a terület nagyságát, vagy az alkalmazás módját. Az OZONEGENERATOR készülékek 360 – 28000 mg/h ózonkoncentráció kibocsátására képesek. A szobák, hall, wellness részleg, étterem, konyha fertőtlenítésére alkalmas készülékek mellett léteznek speciális kialakítású, légtechnikai rendszerekre szerelhető és szilikon csővel ellátott víz fertőtlenítésére alkalmas berendezések.


 

Folyamatos légtisztítás


Sok vendég a teljes kikapcsolódás és feltöltődés reményében előnybe részesíti azokat a szálláshelyeket, amelyek wellness részleggel rendelkeznek. Ma már lehetőség van arra, hogy a szálloda kihangsúlyozza a friss levegőt is! Az OZONEGENERATOR HOME 360 az időszakos ózonkezelésen túl képes folyamatos légtisztításra, amelyet a nap 24 órájában is üzemeltethető. Olyan plusz elemekkel rendelkezik, mint az UV fény és az azt még hatékonyabbá tevő fotokatalitikus szűrő, ionizátor, HEPA és aktív szén szűrő. Ionizáláskor az áthaladó levegőből negatív ionok kerülnek előállításra, amelyek magukhoz vonzzák a mikrorészecskéket és a többlépcsős folyamaton keresztül kiszűrésre kerülnek a levegőből. Egy ionkezelt közegben friss és tiszta levegő miatt sokkal jobb közérzetre tehetnek szert a vendégek. Ezt mutatják a számok is: még a tiszta vidéki levegő negatív ionkoncentrációja kb. 2000 ion/cm3, ez a szám a vízesések közelében lényegesen magasabb 100.000 ion/cm3. Pl. egy lakószobában csupán 100 ion/cm3. A HOME 360 légtisztító berendezés akár 5.000.000 ion/cm3 előállítására is képes.


 

Kiknek ajánljuk készülékeinket a szállodaiparban?


Minden szálloda és apartman, panzió, vendégház, szállásadó vezetőjének, tulajdonosának, aki a technológiai fejlődés nyújtotta lehetőségeket kihasználva, folyamatos higiéniát szeretne biztosítani. Akinek fontos, hogy a vendég elégedetten távozzon és a szálláshely hírnevét öregbítse.

sokat utazónak, aki nem biztos abban, hogy a kiválasztott szálláshely élősködő és kórokozó mentes.


 

Az ózonnal történő fertőtlenítés előnyei:

 • 99,9%-os hatékonysággal számol le a kórokozókkal, élősködőkkel, kellemetlen szagokkal az elérhetetlen felületeken is.
 • Az ózonnal szemben a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy hagyományos vegyszerekkel előfordulhat.
 • Nincs vegyszermaradvány, csak friss, tiszta, oxigén dús levegő.
 • Gazdaságos, hiszen használattól függően elegendő évente egyszer, de legkésőbb 1000 munkaórát követően ózonlapot cserélni a készülékben.

Lépjen velünk kapcsolatba:

https://hobasec.com/ozonos-fertotlenites-uv-c-fertotlenites