tudastar

Mire is jó az Ózongenerátor?

H.B.
2021.11.30 10:15
Mire is jó az Ózongenerátor?

A mostani helyzetben mindenki megoldást keres a kórokozók visszaszorítására, szeretteinek a védelmére. Az ózongáz a felületeken és a levegőben lévő kórokozók pusztításában lehet partner.

 :::::::::::::::::::::::::

A helységek vagy autók, és egyéb zárt terű járművek kezelése alatt semmilyen élőlény nem tartózkodhat, mivel az ózongáz (akárcsak egyéb fertőtlenítésre alkalmas gázok) súlyosan mérgező.  Azonban a legtöbb esetben a szellőztethetőségtől függően az ózonizálás utáni 30 perccel már elfoglalható a kezelt terület. A személyautók ozonizálása esetén, a jól szellőztethetőségtől fogva, ez az idő a saját mérési eredményeink alapján nem több 5 percnél!

::::::::::::::::::::::::::

A Fujita Egészségtudományi Egyetem kutatói keddi sajtóértekezletükön közölték, hogy kísérleteikben bizonyították, az ózongáz 0,05-01 ppm koncentrációban, amely nem káros az emberi egészségre, képes megölni a vírust.
A kutatók egy zárt kamrában ózongenerátort használtak koronavírusmintákkal. A vírus fertőzőképessége több mint 90 százalékkal csökkent, amikor alacsony ózonkoncentrációnak tették ki 10 órán át.
A koronavírus terjedése csökkenthető folyamatos, alacsonykoncentrációjú ózonkezeléssel, még emberek jelenlétében is, ezt a rendszert használva" - közölte Murata Takajuki, a kutatás vezetője. "Különösen hatékonynak találtuk magas páratartalom esetén" - tette hozzá.
Az ózon egy oxigénmolekulafajta, amelyről köztudott, hogy képes hatástalanítani a kórokozókat. Korábbi kutatások már kimutatták, hogy nagy koncentrációban - 1-6 ppm között - hatékony a koronavírus ellen, ám a nagy koncentráció káros az ember egészségére.
A Georgiai Műszaki Egyetem tudósainak minap közzétett kutatási eredményei szerint az ózon hatékony lehet orvosi védőeszközök, köpenyek, szemüvegek fertőtlenítésében.
A Japán középső részén lévő Aicsi prefektúrában lévő Fujita Orvostudományi Egyetem Kórházában a kutató felállítottak ózongenerátorokat a várótermek és betegszobák fertőzöttségének csökkentésére. Az egyetemen folynak a klinikai próbák a Fujifilm Holding vállalat avigan nevű szere hatékonyságának megállapítására a Covid-19 kezelésében is.

Szeretnénk önöknek egy átfogómagyarázatot adni hogy mi is ez?!

 

Miként teremtsen vegyszermentes higiéniát az elérhetetlen felületeken is?

Átfogó védelem kórokozók, penész, szagok és élősködők ellen ózonnal

 

A higiénia nem játék! Számtalan probléma merül fel rendszeresen otthonunkban, tárolókban, pincékben, vagy épp gépjárművekben, amely megoldhatatlannak tűnik a hagyományos módszerekkel. A felbukkanó és tovább burjánzó vírusok, baktériumok, penész komoly betegségek forrása lehet. A kellemetlen szagok és bizonyos élősködők jelenlétének megszüntetése örök harcot jelent, ha nem a megfelelően lépünk fel ellene. Egy átfogó eljárásra van szükség, mely egyszerre teremt higiéniát, kellemes tiszta levegőt, és mindezt vegyszermentesen.

 

 Itt láthatjuk a folyamatot!


 

Milyen bosszúságoktól szabadulhatunk meg?

 

Nagyon sokan keresnek meg minket például, hogy a hőhíd miatt megjelenő penészt és a dohos szagot szeretnék eltüntetni, vagy épp a vírusos időszak után kívánnak mindent megtenni a kórokozó terjedésének megállítására. Gyakran felmerül még igényként a klímafertőtlenítés, cigaretta-, festék-, egyéb vegyszerszagok eltüntetése, élősködők megfékezése.

 

Rengeteg gond megoldása egy készülékkel, ez lehetséges?
 

A válasz: IGEN! Az ózonkezelés ma már világszinten elterjedt, széles körben alkalmazott eljárás. Bármely területen felveszi a harcot a kórokozókkal, kellemetlen szagokkal.

 

Miért olyan hatékony az ózonnal történő fertőtlenítés, penészmentesítés és szagtalanítás?
 

Az ózon 50-szer hatékonyabb és 3000-szer gyorsabb, mint a klór. Nincs olyan kórokozó, mely ellen tud állni erejének. Gáz halmazállapotának köszönhetően a kezelni kívánt terület minden pontjába eljut. Behatol az elérhetetlen sarkokhoz, felületekhez és átjárja még a szőnyeg, matrac, kanapé szövetét is. Hatékony és komplex megoldás a levegőben és a felületeken megtapadó vírusok, baktériumok, penészgomák elleni harcban.

 

Tényleg vegyszermentes a művelet?
 

Ez nem is lehet kérdés. Az ózon a természetben előforduló gáz, akár villámlás hatására is kialakul. Az ózongenerátor készülék ezen elv alapján a levegőben lévő oxigénből (O2-ből) állítja elő az ózont (O3-t) és egy körforgás jön létre a kezelés során. Az ózon molekulák igen rövid életűek és rendkívül reaktív képességgel rendelkeznek. Mindig találnak maguknak megkötni való szennyeződést, kórokozót, szagmolekulát. A találkozás pillanatában bekövetkezik az oxidáció, mely során az ózon visszaalakul oxigénné. Az alkalmazás végeztével nem marad más csak, tiszta, friss, fertőtlenített levegő. Nincs káros vegyszermaradvány!

Tehát az ózongenerátor készülékek lehetőséget nyújtanak arra, hogy az adott helyiség egészét időszakos, vegyszermentes kezelésnek vessük alá, amely gyors, hatékony és - körültekintő alkalmazás mellett - biztonságos módja a fertőtlenítésnek, szagtalanításnak. A kezelés utáni 30 perccel már elfoglalható a terület.

 

Melyik ózongenerátor nyújtja az adott problémára a legjobb megoldást?
 

Az OZONEGENERATOR készülékek 360 – 40000 mg/h ózonkoncentráció kibocsátására képesek. Különböző felhasználási területre más-más készülék alkalmazását ajánljuk, figyelembe véve a terület nagyságát, vagy az alkalmazás módját. Segítünk Önnek is a választásban!

A következő oldalon jelentkezhetnek:

https://hobasec.com/ozonos-fertotlenites-uv-c-fertotlenites